Ne hagyd, hogy az ösztöneid uralkodjanak rajtad!

uralkodni

Ne hagyd, hogy az ösztöneid uralkodjanak rajtad!

Ha az éhségeden uralkodni tudsz, mindent képes vagy uralni

Ha belegondolunk, napi több száz különböző testi és szellemi inger ejt kísértésbe addig talán nem is ismert igényeink kielégítésére csábítva.

No, nem kell mindjárt rosszra gondolni, de lássuk be, a szemránckrémek lágy tapintása, testápolók bársonyos érintése, szempillánk ívelt árnyéka, vagy a hosszú fürtjeinkben a loknik rugózása mind-mind az érintés vágyának testi kifejezése. Szexuális vágy, vagy csak az egót táplálja, netán az ősi nő természetes megjelenése….

Az önuralom, amiről megfeledkezünk

Egy meg nem kívánt kávé gőzölgő aromája, ahogy az aranyba burkolt mogyórókrém-golyó is csak az érzékszerveinkre hat. Látványa megbabonáz, idegsejtjeinkkel felidézzük a zamatát, gyomrunkban beindulnak a lebontó enzimek. És már indulunk is a fellelhetőség helyszínére, kifizetjük és…tényleg,  meg van az íz amit vizuálisan észleltünk, ellenállhatatlan vágyunknak eleget téve elolvad a szánkban.

Ezek vagyunk. Mai szőkék. barnák, férfiak és nők, miközben arra tanítjuk testünket, hogy amíg a szem megkíván - s lám, kísértés van bőven - azonnal, megkapja, s ha mégoly rövid ideig is tart, hát kiélvezze -  megfeletkezünk az önuralomról.

...és rabjává tesz

Egy két éves gyermek épp azt tanulja, hogyan uralja testének fizikai szükségleteit, miközben felnőtt társadalmunk ösztön-kielégítési vágya határtalan. Mert megteheti. Elfogyasztja.

S eközben rabja lesz. 

Post Your Comment Here

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.