A szőke nő 

szőke haj

A szőke nő 

Hát persze…Egyre gondolunk. Ki-ki mire…hm! A kacér...A csábító…a szexi…a szőke ciklon
Vagy ahogy manapság trendi lett: az ostoba. Milyen is lehet egy szőke nő?!
Gondoltál már arra, mennyi mindenre létezik diszkriminatív jelző: színesbőrű, meleg, zsidó, muszlim, kövér, törpe. Fúj! Mindenki utálkozni kezd, ha csak megemlítik bármilyen kontextusban.

Azonban ránk mégis divat azt mondani: Á, túl szőke hozzá!!! És ezt hagyjuk. Mintha a pigmentek határoznák meg az intelligenciát. No lám csak! A fene nagy anti-diszkriminatív világunkban, ezt mégis lehet mondani. Megjegyzem, a környakú pulcsiban és bokáig érő szűk naciban mászkáló férfivilágban valóban elkel a dómina típus. A kemény nő. A menedzser, az önmegvalósító. Minket meg beskatulyáznak a „buta liba” címszó alá hisz milyen is lehet a szőke nő? 

Ki emlékszik már Marilyn ki nem mondott szexualitására? A gyermekmesék világából a jó tündérre, vagy arra ahogy Botticelli Vénusza hosszú szőke fátyolba burkolja habfehér testét. De Ady is szőke fürtökhöz hasonlította a Kőrös menti fűzfákat. Vagy, hogy kicsit közelebbit említsünk, Julia Roberts is szőke parókát húzott, hogy kapósabb legyen a piacon. 

A szőke nő fehér bőre bizony vékonyabb, így érzékenyebb, hadd ne mondjam: érzékibb. Ezt minden férfi tudja, aki egyszer próbálta. Ártatlanságát sugalló ábrázata a világos színek által titokzatos, védelemre vágyik.Ha akarom angyali. Aranyfürtjeit fésülő Lorelei báját idéző mesebeli királylány...
Melyik férfi ne vágyna egy ilyen nőre?És mégis megbélyegeznek?
Nos, ezen változtatunk!

Post Your Comment Here

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.