Még mindig csinos

csinos

Még mindig csinos

Azt hiszem, ma lehúztak. No, nem sokkal, csak 500 forintom bánja... vagy talán nem is annyira.

A Deák téren élveztem a napsütést miközben apró léptekkel igyekeztem átkelni az utca túloldalára, mikor egy idős, rendezett külsejű nő hozzám lépett. Úgy 70 éves lehetett, akár az édesanyám. Szőke haja frissen berakva, csinos, vasalt drapp nadrágban, hozzáillő kis szandál, fehér blúz és ridikül. Amolyan 40 évvel ezelőtti sztár kinézetű volt.

Elég határozottan felém indult, majd elkezdte mesélni, hogy most jött ki a kórházból, mennyire egyedül van és nincs mit ennie, segítségre van szüksége.

Figyelmesen próbáltam követni, de hadart. Nem tud főzni, mondogatta, majd annyit értettem, hogy melldaganata volt, most műtötték az egyik mellét ....?! Szemérmesen odanéztem, valóban nem volt. Már nem hallottam mit mond. Szótlanul kivettem a pénztárcámból az első 500 forintot és odaadtam dadogva mennyire sajnálom és hogy jó egészséget, gyógyulást kívánok neki.

Továbbálltam. Nem tartóztatott, csak ennyit akart. Néhány lépéssel odébb még visszanéztem csodálkozva. Mintha valami mégsem stimmel... gondoltam.

Az ember a kórházból, frissen műtve nem ilyen. Épp csak a parfüm illata hiányzott, különben kifogástalan külsejű, a beszéde sem akadozott a fájdalomtól, gondoltam. Talán kellett volna?!

Hirtelen azon tűnődtem, ha nem is mára vonatkozik amit mond, de igaz. Ha nőisége elvesztése nem is friss élmény, de megtörtént.

Sajnáltam őt.

Ha azért kéreget, mert rászorul, ha nem szorul rá, de mégis úgy érzi.

Tanulságos volt figyelni a vele kapcsolatos gondolataimat, a gyanú születését, majd a megbocsátással keveredő bűntudatot. Ahogy órák múlva is kérdőn gondolok rá. Vajon miért csinálja? Talán csak figyelemre vágyik, hogy néhány percig meghallgassák és együttérezzenek vele.

Az elveszett nőiségét szánják, ahogy ő maga is. Mert nem felejtette el ki ő. Egy csinos nő.

Szőke volt és ma is az. Ezt nem adta fel.

Post Your Comment Here

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.