hétfő reggeli dugó

forgalmi dugó

hétfő reggeli dugó

Hétfő reggel van. Mindenki megőrül a korai dugóban. A sor nem halad. A Fogarasi úton araszolgatunk a lámpa felé. Sűrűsödik a tömeg ahogy balról közelítve némelyikük megpróbál befurakodni a várakozók közé. Hát, mit ne mondjak, vezetési kultúránk hagy némi kívánnivalót.

Egyes közúti társak idegesek attól, ha villognak, netán rájuk dudálnak. „Ha még egyszer rám villogsz, megetetem veled”- hangzik el a szomszéd autóban. No, persze át nem hallatszik, de tisztán leolvasható.

Hmm, talán ha nem araszolgatnál haver korán reggel a belső sávban nem is kellene villognom. Amúgy belegondoltál, hogy az azért van, hogy használjuk? Mert, mit gondolsz, miért van olyan funkciója? Vagy ott, az a duda, szerinted dísznek van ott? Elbambultál haver a lámpánál…Van az úgy, velem is megesik két spirálozás között, ezért jelzem, hogy lehet indulni. Ne aggódj, nem kell szégyellned, rajtunk kívül senki sem tudja meg! Nem is látszott!

Nem bunkóztam, nem rázom az öklöm, csak finoman jelzek. Mert sokan vagyunk és kevés az út, egymásra vagyunk utalva. Mindenki azért van itt, mert haladni akar. Tedd azt te is!

Ezt jelenti. Nem mást. Nem is többet!

Amúgy mennyivel jobb az, ha te nem villogsz finoman, cserébe lehülyézed az előtted állót az autódban a családod előtt?! Szegények, hallgathatják a 2 nm-es térben a dühöngésed.

Indulj hát! S ha legközelebb én is belefeledkezem a szájfénybe, nyugodtan jelezd. Nem sértődöm meg, elnézést kérek. Rögtön indulás után!

És ez így megy minden reggel. Ismerős, ugye?!

És még én vagyok „szőke”…

Post Your Comment Here

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.